MasyaAllah. Ini Bukti Dalam Al-Quran Tentang Air Laut Yg Tidak BERCAMPUR Buat Ramai TAKJUB !!!

| December 3, 2017 | 0 Comments

MasyaAllah. Ini Bukti Dalam Al-Quran Tentang Air Laut Yg Tidak BERCAMPUR Buat Ramai TAKJUB !!! | Era Barus – Perbatasan laut di perairan Alaska menjadi sesuatu yang luar biasa kerana kedua-dua air tawar dan bahagian air asin nyata seperti mereka tidak bercampur-campur di tengah-tengah laut di Teluk Alaska. Terdapat buih yang dihasilkan daripada air mendidih.

Ini adalah contoh Halocline, yang disebabkan oleh ketegasan tegak, di mana langkah kasih sayang berdiri di dalam badan air. Walau bagaimanapun, sesetengah orang telah menegaskan bahawa Halocline adalah lebih daripada satu fenomena mendatar dan ini berorientasikan lebih tegak.

Apa yang anda lihat adalah hasil glasier lebur yang terdiri daripada air tawar dan laut yang mempunyai keamatan garam yang lebih tinggi yang menyebabkan kedua-dua badan mempunyai kelembapan yang berbeza dan dengan itu menjadikannya lebih sukar untuk dicampur.

Pada akhirnya dia akan bercampur dalam tempoh yang mencukupi. Walau bagaimanapun, penggabungan lautan adalah salah satu peristiwa semula jadi yang paling besar.

Bersama-sama kita menyaksikan pameran video keajaiban alaska bay di mana kedua-dua bumping laut lancar di bawah ..
“Ia adalah orang yang mengalir dua aliran laut (sebelah menyebelah): yang satu lagi segar lagi dan yang lainnya pahit, dan Dia membuat antara kedua dinding dan sempadan menghalang.” (Al Qur’an, Al Furqan: 53)

Video Kuasa Allah :

Sumber : babab.net

Tags: , , , ,

Category: KISAH DUNIA

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *