Kenapa Perempuan Suka Pakai KETAT2. Ini Jawapan “DIRECT” UAI Buat Kaum Wanita TERCENGGANG !!!

| November 15, 2017 | 0 Comments

Kenapa Perempuan Suka Pakai KETAT2. Ini Jawapan “DIRECT” UAI Buat Kaum Wanita TERCENGGANG !!! | Era Barus – Kelihatan cantik di hadapan suami tidak salah. Tetapi berpakaian yang ketat di khalayak ramai agak ‘mendebarkan’ gelora orang lain terutamanya kaum lelaki.

Jawapan Ustaz Azhar Idrus

Jika dalam solat pakaian yang menutup warna kulit tanpa ada lelaki. Seeloknya, kaum wanita tidak digalakkan memakai ketat. Mengapa perempuan suka memakai pakaian ketat2. Ini kerana ingin kelihatan cantik. Jika ingin berhias-hias tetapi jangan berhias sehingga jadi seperti perempuan jahiliah. Apa yang perempuan pakai semua jadi menarik.

Tidak dibolehkan bagi seorang wanita di hadapan lelaki yang bukan muhrimnya atau di tempat umum seperti pasar memakai pakaian ketat yang memperlihatkan bentuk tubuhnya pada setiap orang yang memandangnya. Perbuatan ini membuatkan badannya dilihat seperti telanjang dan dapat menimbulkan fitnah yang menyebabkan dosa besar.

Pandangan Umum

Wanita boleh berpakaian berwarna putih kerana warna putih bukanlah warna yang khusus untuk pakaian lelaki. Tiada larangan dan fatwa yang mengharamkan wanita di Malaysia memakai pakaian berwarna putih. Pastikan pakaian itu tidak jarang dan menampakkan bentuk badan wanita yang boleh menimbulkan ghairah lelaki memandang.

Wanita juga di larang memakai pakaian yang menyerupai pakaian lelaki kerana haram bagi wanita memakai pakaian lelaki dan berperwatakan seperti lelaki.

Ulasan Video

Tags: , , , ,

Category: KISAH SOSIAL

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *