Azab Orang Tak Solat Di Dunia Setelah Di Bangkitkan Dari Kubur. Penyesalan Jenazah Buat Ramai TERGAMAM !!!

| November 16, 2017 | 0 Comments

Azab Orang Tak Solat Di Dunia Setelah Di Bangkitkan Dari Kubur. Penyesalan Jenazah Buat Ramai TERGAMAM !!! | Era Barus – Sesungguhnya mereka ini melakukan kesalahan. Orang tidak solat dianggap melakukakan dosa dan jenayah. Menurut kesepakatan ulamak meninggalkan solat ialah berdosa besar.

 

 

Keadaan Orang Yang Tinggalkan Solat

Di dalam Al-Quran, orang yang tidak solat akan dihukum di neraka Saqar. Orang yang tidak solat akan diangkat wajah berwarna hitam kerana terdapat khilaf dari ulamak. Ada sestengah pendapat menyatakan yang muka gelap atau hitam dari golongan musafir. Pada hari kiamat nanti akan ada muka berwajah putih dan hitam. Jika tidak mendapat pengampunan maka akn di campakkan ke dalam neraka. Ini solat merupakan tiang agama. Bayangkan kita kurang ilmu, tinggal solat dan bayangkan apa yang bakal berlaku.

Balasan Tinggal Solat

Mengenai balasan orang yang meninggalkan Sholat Fardu: “Rasulullah SAW, diperlihatkan

Pada suatu kaum yang memnghentak kepala mereka pada batu, Setiap kali itu hentakkan menyebabkan kepala pecah, kemudian ia kembali kepada keadaan semula dan mereka tidak terus berhenti melakukannya. Lalu Rasulullah bertanya: “Siapakah ini wahai Jibril”? Jibril menjawab: “Mereka ini orang yang berat kepalanya untuk menunaikan Sholat fardhu”. (Riwayat Tabrani).

Video Ulasan Ustaz Azhar Idrus

Tags: , , , ,

Category: KISAH DUNIA

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *