Ustaz Cakap Lelaki Tak Amal POLIGAMI Bakal Masuk Neraka Buat Netizen TERPANA !!!

| October 22, 2017 | 0 Comments

Ustaz Cakap Lelaki Tak Amal POLIGAMI Bakal Masuk Neraka Buat Netizen TERPANA !!! | Era Barus -Pelbagai isu kontrovesi berlaku antaranya dobi,korban dan lain-lain. Tetapi satu isu yang selalu berlaku iaitu poligami.

Di Malaysia Baru-baru ini seorang ustaz penceramah bebas mengeluarkan kenyataan bahawa umat Islam dilarang menggunakan telefon atau gajet untuk bermain permainan seperti ‘Snakes and Ladders.

“Bermain permainan video, daripada apa yang saya faham adalah tidak dibenarkan. Hukumnya haram. Permainan dam, catur, Snake and Ladders, semua tak boleh,” katanya.

Berlainan pula ustad penceramah bebas di indoenesia Dasat latief mengeluarkan kenyataan bahwa lelaki kaya yang tidak berpoligami kelak akan masuk neraka.Kenyataan tersebut di ungkapkan dalam sebuah program tv baru-baru ini.

“Suatu rahsia yang harus di ketahui tentang poligami,bahwa banyak orang yang mampu namun mereka tidak melakukannya kelak mereka akan masuk neraka,kenapa? kerana mereka hanya punya isteri satu “katanya.

“Nanti di akhirat kamu akan di tanya malaikat berapa rumahmu,berapa keretamu,berapa kali kamu naik haji,tiap tahun melaksanakan umrah dan ketika kamu hidup di dunia zakat dan sedekahmu dipertanyakan”

“Banyak individu yang melewati pertanyaan ini dan ketika masuk kedalam syurga malaikat akan bertanya lagi”

“Kamu memiliki kemewahan di dunia tapi kenapa isterimu hanya satu?

Inilah yang menyebabkan kamu masuk neraka,kamu tidak mahu berkahwin kerana takut dengan isteri.

Kamu lebih takut  isteri daripada  tuhan? soal ustaz Dasat Latief

Sumber : eberita

Tags: , , , ,

Category: KISAH RUMAH TANGGA

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *