10 “RUMAH” Pemain Bola Sepak Dunia Sebelum & Selepas Menjadi Pemain Bola Yg TERKENAL !!!

| October 10, 2017 | 0 Comments

10 “RUMAH” Pemain Bola Sepak Dunia Sebelum & Selepas Menjadi Pemain Bola Yg TERKENAL !!!  | Era Barus- Dulu pemain Bola Sepak di pandang pnteng di Malaysia kerana kerjaya ini tidak menjaminkan masa depan. Namun selepas berlaku pelbagai perubahan dan ke arah kerjaya profesional. Banyak ibu bapa mula meletakkan anak2 mereka untuk menyertainya pelbagai akedemi bola sepak.

Cuba lihat gaji yang dimiliki pemain Malaysia puratanya RM5000 ke atas.Namun tempoh bermain mungkin maksimum 10 tahun ke atas.Jika tidak terlibat dengan kecederaan.

Dahulunya, pemain bola hanya dipilih dari kelas belakang. Tetapi pada hari kebijaksaan dalam pengajian selaras dengan pendidikan yang penting disiplin. Mungkin bagi negara popular seperti di Brazil, Argentina dan lain-lain kurang mendapat pendidikan. Namun bakat yang dimiliki berjaya membuat mereka menjadi kaya raya.

Ini antara perbezaan kediaman yang dimiliki oleh pemain bola dunia. Kami senaraikan 10 pemain yang terkenal buat semua pembaca.Siapakah mereka. Jom saksikan video ini…

Sumber : Youtube

Tags: , , , ,

Category: KISAH DUNIA

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *