“Misteri” Hubungan Baik Arab Saudi Dengan 3 Presiden Amerika Syarikat Bakal Buat Ramai TERPANA !!!

| September 6, 2017 | 0 Comments

“Misteri” Hubungan Baik Arab Saudi Dengan 3 Presiden Amerika Syarikat Bakal Buat Ramai TERPANA !!! | Era Barus – Setiap kali Amerika Syarikat mengadakan pilihan raya. Selepas itu pemimpin yang dipilih mesti adakan lawatan ke Arab Saudi. Persoalan demi persoalan terungkap. Ini penjelasan secara kontakdiksi buat ramai tertanya-tanya.

Susulan kunjungan Trump mengadap Raja Salman dan pemimpin-pemimpin dunia Islam:

1. HUBUNGAN BAIK SAUDI-AMERIKA

Tidak menjadi perkara pelik dengan kunjungan Trump ke Riyadh. Sejak Arab Saudi ditubuhkan, Amerika (Zionis) adalah rakan paling karib mereka. Kalau bukan kerana hegemoni barat, tak mungkin Arab Saudi tertubuh.

Penubuhan Arab Saudi bertitik tolak dari rancangan Zionis untuk menjatuhkan khilafah Uthmaniah. Setelah pengasasnya Theoderl Herzl gagal memujuk penguasa Uthmaniah Sultan Abdul Hamid menyerahkan Palestin kepada Yahudi, mereka telah mendoktrin gabenor Hijaz, Syarif Husain supaya memberontak menentang Uthmaniah dengan api nasionalisme. Dakyah zionis, arab Quraisy kononnya lebih layak menjadi khalifah berbanding keturunan turki.

Setelah Uthmaniah lumpuh 1916, mereka minta Syarif Husain menyerahkan Palestin tetapi beliau enggan. Lalu dihasut pula penyangak jalanan keturunan badwi Al Saud dari Riyadh untuk menakluk jajahan Hijaz. Mereka dibantu oleh persenjataan barat, ditambah perisa wahabi-sufi untuk mengislamikkan kempen. Bayarannya adalah Baitul Maqdis perlu diserahkan kepada Yahudi.

Lalu berlakulah apa yang berlaku. Yahudi berhasil merampas peta Palestin, manakala keluarga Saud berjaya menakluk Hijaz, Najd di samping Riyadh dan kawasan sekitar untuk menubuhkan kerajaan arab keluarga saud, Arab Saudi. Wilayah-wilayah teluk yang kecil dibahagikan kepada kabilah-kabilah sokongan membentuk UAE, Qatar, Kuwait dan sekitar. Tanah-tanah ini menjadi lembu susu yang dibela untuk diperah hasil mahsul mengalir ke barat jua.

Perjanjian itu masih lagi kekal ke hari ini. Setiap penguasa Saudi dan proksi Yahudi iaitu Amerika wajib meneruskan hegemoni ini. Tidak ada seorangpun yang boleh keluar dari sistem yang telah diatur baik ini.

2. POLITIK KELUARGA SAUD

Barat bijak mengatur langkah agar tidak berlaku sebarang perkara yang tidak diingini daripada sekutu baik mereka. Tidak cukup sekadar memegang kepala raja, kaum kerabatnya turut dijadikan alat. Mana-mana raja yang tidak mendengar kata, kaum kerabat yang telah dipegang ini yang akan bertindak secara dalaman untuk memastikan mereka terikat.

Mereka akan pastikan kaki-kaki mereka berada di posisi yang sepatutnya untuk memainkan peranan yang sepatutnya. Pengarah risikan, duta ke Amerika, Menteri Luar dan para kapitalis adalah kedudukan-kedudukan utama yang menjadi pengawal Amerika terhadap Saudi. Mereka boleh bertindak daripada mengugut, campur tangan hinggalah ke peringkat membunuh. Raja Faisal pernah cuba keluar dari sistem ini, malangnya beliau mati dibunuh.

Raja Salman di awal pemerintahannya menunjukkan kesungguhan untuk membawa perubahan dalam budaya keluarga Saud, dan juga politik Arab Saudi. Malangnya dengan usia yang berbaki dan kudrat yang dimiliki, misi itu gagal. Kini beliau sudah jadi sebahagian daripada sistem.

Ramai berbangga Mekah Madinah semakin maju. Pembangunan pesat sekeliling tanah haram. Namun sedarkah kita, Menara tertinggi iaitu Hotel Hilton betul-betul dihadapan Masjidil Haram adalah simbolik umat Islam telah berjaya ditawan Zionis. Hasil binaan Uthmaniah yang hampir hilang di sana juga adalah simbolik tiada lagi kuasa umat Islam.

3. TRUMP TUKAR ARAH

Trump di masa kempen memilih pendekatan yang kontradik daripada mana-mana naratif calon Presiden lain. Beliau membawa agenda isolation dan tidak mahu menghabiskan khazanah Amerika untuk agenda geopolitik. Sebaliknya beliau mahu memfokuskan pemulihan taraf ekonomi dan sosial rakyat. “Let’s make America Great Again”, katanya.

Kempennya juga keras dengan Islam. Agresif menyokong perjuangan Israel. Menganggap Islam punca segala keganasan dan huru-hara dunia.

Namun setelah menjadi Presiden, beliau seolah baru sedar hakikat sebenar dunia politik, khususnya politik Amerika dan pengaruh Zionis. Perjumpaan pertama beliau dengan Obama telah menampakkan reaksi terkejut dan cuaknya. Untuk tidak mengulang nasib John F Kennedy, Trump terpaksa menjilat semula ludahnya.

Sangat takut Trump dengan orang yang di belakang tabir ini. Amalan biasa Presiden Amerika yang baharu adalah berjumpa dengan jiran dahulu, seperti Canada atau Mexico. Tetapi ini sampai ke Riyadh, dan sampai ke tempat Dinding Meratap Israel. Trump juga berjaya diguna-gunakan dengan mudah.

Beliau sanggup tarik balik polisi ketat terhadap umat Islam di Amerika, semata-mata untuk menghadap Raja Salman. Menerima kalung emas dan habuan paling besar dalam sejarah, si anak pula didermakan 100 juta begitu mudah, maka selamatlah Trump sebagai batu bata projek mega Zionis.

4. SERANGAN KE ATAS IRAN

Jangkaan bahawa Iran bakal diserang sudah sampai ke tahap ilmu yakin, bukan ilmu zhon lagi. Tiba-tiba sahaja Iran dikaitkan dengan IS walaupun yang banyak kaitan dengan IS dan al-Qaeda sebenarnya Saudi.

Pemimpin Arab semakin rancak mengecam Iran tiba-tiba. Al-Sisi yang didokong Azhari pembenci Wahabi dengan mudah bermesra-mesraan dengan pemerintah Saudi. Urusniaga senjata terbesar dalam sejarah dunia dibuat mengatasi rekod urusniaga senjata sepanjang zaman.

Kenapa Iran? Kerana itulah ancaman paling bahaya kepada globalisasi. Selagi Iran ada, selagi itu Israel tidak selamat. Jika dibiarkan, umat Islam bakal menyedari siapa sebenar kawan dan siapa lawan. Makin lama ditangguh, makin bertambah pengaruh dan kekuatan mereka. Penyokong kuat Iran ialah Qatar. Tidak lama lagi mungkin kena hentam sekali Qatar ini oleh Saudi dan sekutu di sekelilingnya.

Sebaik proksi Amerika yang menganut syiah, Reza Pahlavi berjaya diguling dalam revolusi Iran 1979, barat pantas mengumpulkan kekuatan Arab untuk mengekang kebangkitan Ayatullah yang juga syiah. Iraq menjadi pemuka hadapan kempen perang teluk, didokong oleh semua negara arab kecuali Syria di bawah Hafez Asad, walaupun beliau dan Saddam dari parti sosialis Baath yang sama.

Kempen itu gagal. Iran gagal dilumpuhkan. Tapi Iraq pula menanggung kerugian dan hutang berganda. Saddam yang tertekan menawan Kuwait, mengakibatkan tindakan balas NATO arab sehingga Iraq kembali berundur. Begitulah seterusnya misi pencerobohan tentera Amerika. Habis madu, sepah dibuang.

Bermula Afghanistan, kemudian Iraq, dicetuskan pula Arab Spring melanda Tunisia, Libya, Mesir, Yaman dan paling teruk Syria, Islam tidak diberi peluang untuk bangkit sekali-kali. Alat menjayakan pelan ini adalah umat Islam yang gopoh lagi jahil. Apabila negara-negara ini telah lumpuh, mudahlah laluan mereka untuk membantai Iran.

5. SEKTARIAN TERUS MENJADI ALAT

Mudah sekali untuk mengajak dunia Islam mendokong perang ke atas Iran. Guna sahaja terma jihad sunni melawan syiah. Tentu semua akan bangkit penuh jiwa raga. Waktu itu Israel bukan lagi ancaman Islam. Amerika langsung tidak zalim. Boleh dibuat kawan yang ikhlas memerangi syiah.

Kuasa barat menyebelahi Sunni. Kuasa Timur pula mempertahan Syiah. Barat menjolok Wahhabi. Timur pula mendokong Sufi.

Percayalah ia tidak akan terhenti di situ. Jika kempen Sunni Syiah berjaya, kempen Wahabi Sufi pula dimainkan. Sehinggalah tercapai agenda pemetaan baru, dan peta Israel Raya wujud di atas timbunan darah umat Islam yang tidak tahu mengapa mereka membunuh dan mengapa mereka dibunuh.

Walaupun umat ini pernah menyaksikan keberkesanan racun sektarian dalam meruntuhkan khilafah Uthmaniah, tetapi kejahilan masih tebal dek tersilap memahami manhaj ilmu yang sebenar. Racun ini akan terus diguna dan diguna, tanpa perlu menukar label dan tarikh luput sekalipun.

Berdasarkan beberapa hadis akhir zaman, mungkin Iran berusaha memohon sokongan dari negara umat Islam. Namun zionis terlebih dahulu telah membeli pemimpin Islam melalui saudagar-saudagar arab mereka. Bukankah NATO arab sudah terbentuk? Permohonan Iran tidak akan dihiraukan, dan mereka terpaksa bergantung harap dengan kuffar lain yang punya ihsan, atau punya kepentingan.

Sasaran sebenar bukan Iran, tetapi Palestin. Tanpa Iran, gerakan jihad di sana ibarat patah kaki. Mungkin akan bermula di Lubnan dahulu menentang Hizbullah. Sungguh pertukaran Khaled Mesyaal kepada Ismael Haniyyeh amat-amat menggusarkan barat.

Berdasarkan Hadis juga, dalam kalut berperang di Iran, bakal berlaku krisis kerabat Saud. Mungkin mereka akan berperang sesama sendiri, merebut takhta dan ghanimah. Negara sekitar turut sama bertelagah. Kerana Sungai Tigris sudah semakin surut. Zionis cuma bertepuk tangan sambil mengunyah pop-corn. Kelak mereka pula akan pegang kunci tanah haram.

Susulan dari Hadis juga, mungkin Iran bakal dibelasah teruk. Peluang segera diambil untuk menghapuskan terus Hizbullah seterusnya pejuang Palestin.

Namun mereka tidak akan mampu melawan kuasa Allah. Mereka tidak sedar tindakan itu akan menggali kubur sendiri. Mereka bakal hilang punca. Masa depan semakin hampir untuk pembebasan al-Quds. Waktu Imam Mahdi dan para Anbiya bersolat di sana sudah terlalu dekat.

7. BERPIHAK ATAU BERKECUALI?

Soalan yang perlu dijawab, siapa perlu kita bersama dan siapa perlu kita sokong?

Atau apakah tuntas untuk menjadi pemerhati dari jauh?

Sunnah yang diajar baginda Nabi SAW tidak pernah begitu. Dalam pertembungan antara Rom dan Parsi, baginda memihak kepada Rom. Bukan memberi wala’ atau bergabung, kerana selepas itu Rom pula yang diperangi. Reaksi baginda sekadar mengharapkan mereka menang ke atas Parsi.

Ulama menjustifikasikan tindakan baginda itu kerana Rom adalah ahli kitab yang turut bertuhankan Allah, sedang Parsi penganut Majusi yang syirik. Persamaan yang dikongsi bakal melicinkan langkah kehadapan. Selain itu, bangsa Rom memiliki jatidiri yang lebih bagus berbanding bangsa Parsi.

Lalu siapa Rom yang perlu disokong dan siapa Parsi hari ini? Hakikatnya Rom dan Parsi sudah tidak lagi sama hari ini. Rom yang baginda sokong adalah Roman Byzantine, penganut Kristian Ortodok yang kini kembali berpengaruh di Rusia. Sedang Rom di barat adalah pewaris Roman Katolik, yang sudah berpecah belah dan berevolusi, kini dikuasai Protestan, kemudian Evangelis dan Anglican. Parsi pula adalah sebuah bangsa di Iran, Iraq, dan negara-negara Khurasan di Asia Tengah. Kini penganut Majusi boleh dibilang dengan jari. Yang dominan adalah muslim sunni dan syiah, juga terdapat Yahudi dan agama kecil lain. Ramai juga atheis dan masih komunis.

Bukan pewaris bangsa Rom atau Parsi yang perlu dipilih, tetapi kriteria yang baginda Nabi guna. Diantara dua pihak, siapakah yang lebih baik jatidirinya, dan siapa yang lebih dekat dengan Islam ataupun lebih kecil mudaratnya terhadap Islam.

Patutkah orang Islam berkecuali, sedang Nabi sendiri berpihak? Maka pilihlah pihak dan kumpulan yang tepat. Jadikanlah al-Quran dan Hadis sebagai kacamata, kerana ia sebaik-baik petunjuk.

Selamat menghadapi akhir zaman yang sangat menguji iman dan taqwa. Bekalkan diri dengan kelengkapan yang sepatutnya.

============================

MAKLUMAT BERKAITAN

Saya terpanggil untuk memperbetulkan salah faham masyarakat terhadap HUBUNGAN DIPLOMASI ISRAEL DAN AMERIKA

SIAPAKAH YG CONTROL KERAJAAN ISRAEL??

KENAPA ISRAEL KEBAL DI SISI UNDANG2 DUNIA??

APAKAH RAHSIA MEREKA??

Ramai inginkan pencerahan selepas membaca posting dari ‘professor2 sarkis’ yg TAK FAHAM SEJARAH dan TAK FAHAM SISTEM, dengan penuh yakin buat statement ”Freemason tak control Israel & Amerika..”

Lucu bukan??

Hmm.. bermatian nak pertahankan Freemason tak jahat.. patut la makin ramai melayu yg join.. nak melingkup semua.

Bila menyebut Israel kita akan teringatkan kekejaman zionis menindas dan membunuh rakyat Palestin.

Tetapi hakikat yang nyata yang tidak didedahkan ialah siapa ”bos” sebenar di Israel yang sentiasa menindas rakyat Palestin dan umat Islam.

Ya, masyarakat dunia tidak didedahkan maklumat, siapa ‘BOS’ kepada Netanyahu??

Pemimpin Israel ini sebenarnya hanyalah  ”pekerja bawahan” kepada Rothschild.

Sebarang perancangan2 negara Israel, si Bibi a.k.a Netanyahu ini akan bertanyakan dahulu pandangan Baron Benjamin de Rothschild yang tinggal di Paris.

Jika Baron Benjamin mengatakan Ya, maka barulah perancangan2  Israel akan diteruskan, jika tidak, Netanyahu hanya perlu tunggu greenlight dari Rothschild.

Baron Benjamin de Rothschild adalah rujukan utama Perdana Menteri Israel, kerana Baron Benjamin adalah cicit kepada Baron Edmond de Rothschild yang merupakan penyumbang utama dana dalam pembangunan awal negara haram Israel.

Cucu-cicit Baron Edmond  adalah penguasa yang bertanggungjawab menjaga Israel.

Perlu diketahui bahawa Baron Benjamin adalah pemilik kepada bank terkaya di dunia iaitu Bank Swiss.  Walaupun bergelar ”King of Banking; Baron Benjamin tak mengejar publisiti media massa.

Sebab itulah nama2 jalan Di Tel Aviv Israel dinamakan sebagai Rothschild-Boulevard.

SIAPAKAH KUASA SEBENAR DI ISRAEL???

Israel adalah paling kuat pengaruhnya di dunia sehingga PBB dan Amerika juga mengikut telunjuknya.

Untuk itu kita akan berfikir bahawa Perdana Menteri Israel adalah paling berkuasa tetapi tidak, yang sebenarnya Rothschild yang paling berkuasa.

Rothschild adalah bos sebenar kepada Israel dan Amerika Syarikat.

Amerika Syarikat adalah milik Federal Reserve Bank, dan Federal Reserve Bank dimiliki oleh Rothschild.

Bukan mahu mengagungkan mereka, tetapi inilah REALITI dan SEJARAH yg masyarakat dunia perlu faham untuk FAHAM SISTEM.

Tengok logo pada wang kertas 1 Dollar Amerika pun patutnya dah boleh faham siapa control Amerika.

Mana2 presiden yg cuba keluar dari SISTEM ini, mereka pasti dibunuh seperti yg terjadi pada JF Kennedy dan Raja Faisal (Petrodollar).

============================

ROTHSCHILD MENAJA PENUBUHAN NEGARA ISRAEL

Seluruh negara Israel adalah milik keluarga Rothschild kerana komplot penubuhan negara haram Israel adalah ditaja oleh bank-bank milik Rohtschild.

Keluarga Rothschild menaja penubuhan Israel bermula dengan menampung kos perpindahan masyarakat Yahudi Russia dan Eropah ke kawasan tanah lapang Palestin.

Perpindahan yang memerlukan kos sewa bas, kapal dan pembinaan khemah-khemah sementara itu ditanggung oleh Rothschild kesemuanya dan sudah pastilah ia dibawah perancangan teliti walaupun Sultan Abdul Hamid yang ketika itu masih berkuasa sebagai khalifah Uthmaniyah tidak mengetahui bahawa tanah Palestin telah diceroboh secara senyap dan sistematik.

===========================

PEMIMPIN NEGARA2 ISLAM PERLU BERSATU

Marilah kita berdoa agar Pemimpin2 Islam seluruh dunia SEDAR DIRI untuk berusaha bersatu kembali dengan pemimpin Islam yang lain. Hanya penyatuan itu yang mampu menjadikan kita block terkuat dunia yang tidak memerlukan lagi persahabatan dengan musuh agama.

Selagi dunia berpaksikan sistem Riba dan Demokrasi, selagi itulah keadilan tidak akan tertegak.. Selagi itulah kita turut dirantai sama. Selagi itulah negara2 Islam ditindas.

Ya, Sistem ‘mereka’ telah merantai kita….

Hampir kesemua pemimpin2 negara adalah boneka The Hidden Hand.

Ini kerana Roth telah merantai kaki mereka melalui bunga2 riba (HUTANG BANK).

Ketika negara2 Islam diserang, pemimpin Islam ‘boneka’ tak mampu utk melawan kerana kaki telah terikat dgn ‘hutang bank’ dan perjanjian PETRODOLLAR.

PETRODOLLAR dicontrol oleh Rothschilld (Banksters) dan Rockefeller (taikun minyak)

Kita boleh nampak bagaimana mereka control kerajaan Arab Saudi.

KIta boleh nampak betapa kebalnya Israel dan Amerika di sisi undang2 dunia.

Kita boleh nampak bagaimana ‘mereka’ memecahbelahkan negara2 Islam, dan menjadikan pemimpin Islam sebagai anjing mereka…

Ia boleh diringkaskan dalam istilah: bank mengawal kerajaan, kerajaan mengawal masyarakat. Manakala sesiapa yg memiliki bank adalah bermaksud memiliki seluruh kerajaan dan sekarang ini bank2 didunia adalah dimiliki oleh Rothschild.

Sesiapa sahaja yg mengeluarkan wang dan pinjaman secara terus kepada polisi2 kerajaan, secara tak langsung ia memegang haluan hidup rakyat.”

=================================

Kita boleh memahami dunia seperti berikut:

Negara dunia mengikut telunjuk PBB, manakala PBB mengikut Amerika, Amerika ditadbir oleh Trump, manakala Trump tunduk kepada arahan Rothschild.

Kemudian Rothschild menurut arahan siapa? …

Siapa yg dia sembah???

Yang terang hati pasti tahu jawapannya…

Firman Allah S.W.T :

Maksudnya: “Iblis menjawab:’Beri tangguhlah kepada aku sampai waktu dibangkitkan.’ Allah berfirman: “Sesungguhnya kamu termasuk mereka yang diberi tangguh.”

Iblis menjawab: “Kerana Engkau telah menghukum aku tersesat, aku benar-benar akan (menghalang) mereka dari jalan Engkau yang lurus… Surah Al-A’raf: ayat 14-16.

Allahu’alam…

Sumber : zulsegamat

Tags: , , , ,

Category: KISAH DUNIA

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *