Ganas !!! Video Pawang Maut Ketika Upacara Menangkap Sang Buaya Buat Ramai TERKEDU !!!

| September 18, 2017 | 0 Comments

Ganas !!! Video Pawang Maut Ketika Upacara Menangkap Sang Buaya Buat Ramai TERKEDU !!! | Era Barus – Niat untuk mencari seorang remaja yang hilang bertukar menjadi peristiwa tragis dan menyayat hati di Samarinda,Indonesia. Saat sudah bersiap sedia untuk melakukan upacara pencarian buaya. Satu video berjaya dirakam buat ramai tergamam.

SAMARINDA (Indonesia) – Seorang lelaki yang mengaku pawang buaya maut dibaham buaya kelmarin ketika melakukan satu upacara untuk menangkap reptilia ganas berkenaan.

Suprianto, 38, maut akibat dibaham buaya ketika berenang di sebatang sungai di Muara Jawa daerah Kutai Kartanegara, Kalimantan timur.

Lelaki itu dilaporkan sedang melakukan upacara untuk menangkap seekor buaya yang membaham seorang remaja, Arjuna, 16, pada Jumaat lalu.

Akhbar Kaltim Post melaporkan, Suprianto yang mengaku pawang buaya menawarkan diri untuk menangkap buaya yang membunuh remaja itu.

Selepas melakukan upacara, Suprianto turun ke dalam sungai di lokasi Arjuna diserang dan menyelam sebelum timbul semula.

Ketika Suprianto berenang untuk ke lokasi lain, secara tiba-tiba lelaki itu tenggelam dipercayai disambar buaya yang mengheretnya ke dasar sungai.

Kejadian itu disaksikan puluhan penduduk dan video Suprianto turut tular di media sosial di Indonesia.

Sementara itu, jurucakap polis mengesahkan kejadian berkenaan dan memberitahu mayat kedua-dua mangsa masih belum ditemui.

Sumber : Hmetro

Tags: , , , ,

Category: KISAH VIRAL

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *