Allahuakbar !!! Al-Quran Tidak TERBAKAR Di Madrasah Khairiah Islamiah Buat Ramai TAKJUB !!!

| September 18, 2017 | 0 Comments

Allahuakbar !!! Al-Quran Tidak TERBAKAR Di Madrasah Khairiah Islamiah Buat Ramai TAKJUB !!! | Era Barus – Satu kebakaran terjadi di Madrasah Khairiah Islamiah, Ara Rendang, Sungai Dua, Tasek Gelugor. Namun begitu, ada satu keajaiban telah berlaku dengan izin kuasa Allah.

SEBERANG PERAI – Seorang pelajar Madrasah Khairiah Islamiah, Ara Rendang, Sungai Dua, Tasek Gelugor di sini terkejut apabila mendapati, al-Quran miliknya masih elok walaupun buku, pakaian dan peralatan lain yang diletakkan bersebelahan musnah dalam kebakaran di bilik asrama sekolah itu petang kelmarin.

Cerita pelajar terbabit, Mohd. Amirul Hasnun Helmi, 15, pada mulanya dia berasa sedih apabila menemui Al-Quran itu dalam keadaan terbakar pada bahagian kulit luar dan belakang selepas kejadian kebakaran berlaku kira-kira pukul 4 petang.

“Saya terus mencapai al-Quran itu namun terkejut apabila mendapati muka surat pertama hingga akhir sedikit pun tidak mengalami apa-apa kerosakan atau terbakar dan masih boleh dibaca seperti biasa.

“Ini membuatkan saya benar-benar kagum dengan kekuasaan Allah. Tambahan pula saya amat menyayangi al-Quran ini yang dihadiahkan oleh keluarga tiga tahun lalu,” katanya ketika ditemui Kosmo! Ahad di sini semalam.

Kejadian kebakaran membabitkan sebuah bilik asrama lelaki yang dihuni 14 pelajar itu hangus termasuk pakaian, buku, katil, tilam serta barangan peribadi milik Mohd. Amirul.

Sumber : Kosmo.com

Tags: , , , ,

Category: KISAH VIRAL

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *