Tolong Jangan Macam2 Lagi Kontrovesi Terhadap SAYA. Ini Pengakuan Yg Buat Ramai SIMPATI !!!

| August 9, 2017 | 0 Comments

Tolong Jangan Macam2 Lagi Palitkan Dengan Kontrovesi. Ini Pengakuan Yg Buat Ramai SIMPATI !!! | “TOLONG jangan macam-macam… jaga maruah diri, hormati saya atas dasar kemanusiaan,” demikian luahan pengasas produk kecantikan Vida Beauty, Datuk Seri Hasmiza Othman.

Gambar Sekadar Hiasan : Sumber : Google Images

Lebih dikenali dengan panggilan Datuk Seri Vida, beliau meluahkan perasaannya di laman sosial Instagram hari ini mengenai pelbagai cerita negatif yang terpalit kepadanya.

“Ingat saya gelak-gelak, happy sokmo, takde maruah ke? Kenapa saya marah? Sayang tahu kan.. kalau nak ikutkan kuat memangla saya kuat… boleh tempuhi isu ibarat nyamuk je ni.. tapi HATI, hanya yang memahami akan cuba mengerti saya

“Tapi… kadang saya tergelak jugak… sebab dia memalukan diri sendiri. Cuma tolong hormati saya walaupun JANDA. Itu HAK Allah nak nilai siapa saya… orang yang rapat kenal saya macam mana,” tulisnya.

Beliau turut mengingatkan kaum wanita agar teguh mempertahankan maruah.

“Saya mohon… bayangkan saya berjuang.. betapa sedihnya kita dipermainkan,” ujarnya.

Dalam pada itu, Vida turut mempersoalkan tindakan sesetengah pihak yang dilihat mahu meraih populariti.

“Ingat saya gatal sangat ke nak laki? Saya nak fokus bisnes saya la… kalau ada jodoh pun, saya nak yang sanggup hidup dengan saya… bukan setahun dua je.. tapi yang boleh didik anak.. aturkan bisnes saya.. bukan senang.

“Sayang semua… tahukan saya ni wanita, yang punya kudrat yg sama dengan kejadian wanita lain… hati jiwa raga yang serupa.. di sebalik kejayaan saya ni.

“Perjalanan saya amat perih… ramai orang tak tahu.. doakan saya… moga dijauhkan dengan orang yang mengkhianati… didekatkan dengan orang yang mengerti saya.. ye… saya rindu sayang-sayang semua.. muahh,” katanya.

Menerusi videonya Datuk Vida berkata, dengan penyebaran pelbagai cerita mengenai dirinya itu, ia boleh memberikan akibat yang tidak baik pada dirinya.

“Letihlah nak baca cerita-cerita macam ni. Boleh jadi down sangat… down sangat. Benda-benda macam ni pun nak dibesar-besarkan.

“Kenapa ye, seronok sangat ke dengan story-story basi, dan story kotor macam tu?,” kesalnya.

Beliau berkata, di sebalik senyuman dan gelak tawanya, namun sebagai manusia biasa, ada kalanya beliau juga tidak cukup kuat menghadapi cerita seperti itu.

Susulan video itu, ia ditonton hampir 180,000 dan rata-rata netizen berharap Datuuk Vida terus kuat menghadapi kisah-kisah dirinya.

Terdahulu, Datuk Vida menolak lamaran Abdul Rani Kulup Abdullah dan berkata lelaki itu tiada ciri pilihannya.

Datuk Vida berkata, dia mahukan seseorang yang boleh memajukan perniagaannya selain memiliki lelaki bermata kelabu, kaya, muda serta kacak.

“Seseorang yang boleh memajukan perniagaan saya ke arah trilion ringgit. Itu baru boleh,” katanya dipetik sebuah portal.

Dalam pada itu, Datuk Vida turut mengingatkan Abdul Rani supaya tidak mencari publisiti murahan.

Sumber : Sinarharian

P.S. 1 – Padah Tumpang Kereta Dinaiki 4 Gadis. Lelaki Ini DIR0G0L Bergilir² & Dibuang Dalam Semak !!!
P.S. 2 – Gaji RM 1600 Tapi Dah Ada Aset Bernilai SEJUTA Ringgit. Apa Yang Gadis Ini Lakukan Buat Ramai TAKJUB !!!
P.S. 3 – [VIDEO] Apa Yang Pengiring Kereta PM Jepun Ini Lakukan Buat Ramai KAGUM !!!
P.S. 4 – Askar Israel KANTOI Campak SESUATU Di sisi Mayat Warga Palestin Yg Buat Ramai GERAM !!!
P.S. 5 – Bila Tanya Ttg KEKAYAAN. Ini Jawapan Syed Mokhtar Yg Buat Ramai TERDIAM !!!

Tags: , , , ,

Category: KISAH VIRAL

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *