Perbezaan Kekuatan Roket M-75 Hamas Dengan Iron Dome Israel Buat Ramai TERCENGGANG !!!

| August 15, 2017 | 0 Comments

Perbezaan Kekuatan Roket M-75 Hamas Dengan Iron Dome Israel Buat Ramai TERCENGGANG !!! | Setiap hari,konflik terjadi antara penduduk Palestin dengan zionis.Tanpa kita sedar sejak dari dahulu lagi menjadi perebutan Masjid Al-Aqsa. Disini kami ingin menunjukkan perbezaan roket Hamas dengan Israel Dome yang manakah lebih bahaya.

Gambar Sekadar Hiasan : Sumber : Google Image

Israel Dome

Iron Dome adalah sistem pertahanan udara sepanjang cuaca mudah alih yang dibangunkan oleh Rafael Advanced Defense Systems dan Israel Aircraft Industries.  Sistem ini direka untuk memintas dan menghancurkan roket jarak jauh dan peluru artileri yang dipecah dari jarak 4 kilometer (2.5 batu) hingga 70 kilometer (43 batu) jauhnya dan trajektori yang akan membawa mereka ke kawasan yang dihuni.

Israel berharap dapat meningkatkan jarak antara interveptions Iron Dome, dari maksimum 70 kilometer (43 batu) hingga 250 kilometer (160 mil) dan menjadikannya lebih serba boleh agar ia dapat memintas roket yang datang dari dua arah serentak

Roket M-75

Adapaun angka 75, itu merupakan simbol dari jarak jangkau roket tersebut, di mana roket tersebut dapat menjangkau target ke 75 km atau 80 km. pada hari Sabtu, sekitar 14 roket M75 lebih yang ditembakkan ke Israel, sisanya puluhan roket yang digunakan adalah roket Grad dan 107. Roket ini pun, untuk pertama kalianya telah menghantam kota Yerusalem dan Tel Aviv.

Sumber Pertama : wikipedia

Sumber Kedua : alaqsapalestin

P.S. 1 – Kantoi MENGANDUNG, Pelajar STPM Kongsi Kisah Buat ‘PROJEK’ Di Sekolah Yang Buat Ramai TERKEJUT !!!
P.S. 2 – [VIDEO] Tak Tahan Jadi Mangsa R0G0L Ayah Tiri. Gadis Gantung Diri Secara Live MENGGEMPARKAN Dunia !!!
P.S. 3 – “Mungkin Sebab Rupa Saya Sama Dengan Ibu” 4 Tahun Jadi KEKASIH Ayah…Ayah PUNCA Aku Hamil 6 Bulan !!!
P.S. 4 – Lepas Roomate Aku Keluar Jumpa Pakwe Malam Tu, Aku Terus Tido. Dalam Gelap Aku Rasa Ada Orang PEGANG Tangan Aku Dan…
P.S. 5 – “Kena Tunggu Bisul MASAK Baru PICIT” Doktor DEDAHKAN Amalan Tunggu Bisul “MASAK” Boleh BAHAYAKAN Kesihatan !!!

Tags: , , , ,

Category: KISAH DUNIA

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *