Lelaki Bertindak “KEJAM” Apabila Membeli PENYU Hidup2 !!! Apa Yg Dilakukan Buat Netizen MENITIS Air MATA !!!

| August 9, 2017 | 0 Comments

Lelaki Bertindak “KEJAM” Apabila Membeli PENYU Hidup2 !!! Apa Yg Dilakukan Buat Netizen MENITIS Air MATA !!! | Semua spesis penyu laut dalam bahaya dan di ambang kepupusan akibat perbuatan orang tidak bertanggungjawab. Penyu laut yang ditangkap kemudiannya dijual di pasar tempatan dan dibunuh untuk daging, kulit, telur dan cangkerang mereka.

Gambar Sekadar Hiasan :Sumber : Google Images

Jadi apabila Aaron Culling dan rakannya, Mark menjumpai sepasang penyu laut yang dijual di pasar di Papua New Guinea, mereka pun segera membeli haiwan tersebut.

Tetapi, mereka tidak membawanya pulang untuk kepentingan mereka. Aaron telah memandu 5 kilometer menuju ke pantai sebelum membebaskan penyu-penyu laut tersebut ke laut lepas.

Di laman Facebooknya, Aaron menulis, dia telah menemui penyu itu di pasar sebelum membebaskan mereka ke laut. Setakat ini, Aaron telah berjaya menyelamatkan 10 ekor penyu laut.

Penyu laut merupakan spesis terancam yang mempunyai jangka hayat yang panjang. Mereka sering bermigrasi dan memainkan peranan penting dalam mengekalkan keseimbangan dalam ekosistem marin.

Jadi, kita sebagai manusia harus menjaga ia dengan sebaik mungkin dan mengetatkan kawalan undang-undang terhadap penangkapan secara haram haiwan ini.

Mujurlah ada individu prihatin seperti Aaron dan Mark. Syabas kerana menunjukkan keprihatinan terhadap haiwan terancam ini.

Sumber : Era Baru

P.S. 1 – Kantoi MENGANDUNG, Pelajar STPM Kongsi Kisah Buat ‘PROJEK’ Di Sekolah Yang Buat Ramai TERKEJUT !!!
P.S. 2 – [VIDEO] Tak Tahan Jadi Mangsa R0G0L Ayah Tiri. Gadis Gantung Diri Secara Live MENGGEMPARKAN Dunia !!!
P.S. 3 – “Mungkin Sebab Rupa Saya Sama Dengan Ibu” 4 Tahun Jadi KEKASIH Ayah…Ayah PUNCA Aku Hamil 6 Bulan !!!
P.S. 4 – Lepas Roomate Aku Keluar Jumpa Pakwe Malam Tu, Aku Terus Tido. Dalam Gelap Aku Rasa Ada Orang PEGANG Tangan Aku Dan…
P.S. 5 – “Kena Tunggu Bisul MASAK Baru PICIT” Doktor DEDAHKAN Amalan Tunggu Bisul “MASAK” Boleh BAHAYAKAN Kesihatan !!!

Tags: , , , ,

Category: KISAH VIRAL

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *