Korea Utara Siap Sedia “GEGARKAN” Amerika Syarikat Buat Ramai TERGAMAM !!!

| August 1, 2017 | 0 Comments

Korea Utara Siap Sedia “GEGARKAN” Amerika Syarikat Buat Ramai TERGAMAM !!! | SEOUL – KOREA UTARA . Korea Utara kelmarin memberi amaran tindakan tegas dan keadilan jika Amerika Syarikat (AS) terus mencari sekatan baharu terhadap ujian pelancaran peluru berpandu balistik antara benua (ICBM) baru-baru ini.

Gambar Sekadar Hiasan : Sumber : Google Images

Kementerian luarnya dalam satu kenyataan memuji ujian ICBM yang dilancarkan Jumaat lalu kerana berjaya menunjukkan keupayaan ketenteraan kepada Washington.

“Jika AS masih nekad mengekalkan ketenteraannya terhadap kami dan mengenakan skim sekatan intensif, kami akan bertindak balas dengan tegas seperti yang telah diumumkan,” menurut jurucakap kementerian dipetik agensi berita rasmi Korea, KCNA.

Katanya lagi, pelancaran misil Hwasung-14 itu bertujuan menghantar amaran terhadap ancaman tentera dan sekatan ketenteraan semakin meningkat yang disifatkan Pyongyang sebagai menambah rasional bagi senjata nuklearnya.

Akhbar rasmi parti pemerintah Republik Demokratik Rakyat Korea(DPRK), Rodong Sinmun melaporkan, ia telah membangunkan ICBM untuk menangani ancaman dan pencerobohan Washington. – Yonhap

Sumber : SinarHarian

P.S. 1 – Kantoi MENGANDUNG, Pelajar STPM Kongsi Kisah Buat ‘PROJEK’ Di Sekolah Yang Buat Ramai TERKEJUT !!!
P.S. 2 – [VIDEO] Tak Tahan Jadi Mangsa R0G0L Ayah Tiri. Gadis Gantung Diri Secara Live MENGGEMPARKAN Dunia !!!
P.S. 3 – “Mungkin Sebab Rupa Saya Sama Dengan Ibu” 4 Tahun Jadi KEKASIH Ayah…Ayah PUNCA Aku Hamil 6 Bulan !!!
P.S. 4 – Lepas Roomate Aku Keluar Jumpa Pakwe Malam Tu, Aku Terus Tido. Dalam Gelap Aku Rasa Ada Orang PEGANG Tangan Aku Dan…
P.S. 5 – “Kena Tunggu Bisul MASAK Baru PICIT” Doktor DEDAHKAN Amalan Tunggu Bisul “MASAK” Boleh BAHAYAKAN Kesihatan !!!

Tags: , , , ,

Category: KISAH VIRAL

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *