Masjid Al-Aqsa Di ANCAM. Peluru BERPANDU Canggih Turki Boleh HANCURKAN Israel Dalam SESAAT !!!

| July 25, 2017 | 0 Comments

Masjid Al-Aqsa Di ANCAM. Peluru BERPANDU Canggih Turki Boleh HANCURKAN Israel Dalam SESAAT !!! |  Pemerintah Turki dilaporkan menjadi negara NATO pertama yang menggunakan sistem peluru berpandu canggih. Setelah menyetujui untuk membayar $ 2.5 juta pada Rusia atas sistem pertahanan peluru jarak jauh tercanggih S-400.

Gambar Sekadar Hiasan : Sumber : Google Images

Hal itu diambil  dari keterangan seorang pejabat pada hari Khamis, seperti dilaporkan dari laman Daily Sabah. Kehebatan peluru S-400 itu katanya boleh mempertahankan dan mengimbangi keselamatan rantau Arab dari serangan negara Israel.

Pejabat yang berbicara kepada Bloomberg tanpa menyebutkan nama, mengatakan bahwa kekuatan kawasan tersebut ingin membangun sistem pertahanan peluru berpandu sendiri.

“Bagi Turki, aspek kunci dari kesepakatan tersebut adalah “alih teknologi” atau “know how”. Perjanjian dengan Rusia yang mengizinkan dua dari peluru berpandu jenis S-400 tersebut dihasilkan di Turki akan memenuhi tuntutan negara itu sendirinya. Pemilikan ini dapat turut melindungi Palestin dari “pembulian” Israel.

Dokongan AS terhadap kelompok pengganas YPG, kerjasama PKK Pakistan juga merupakan salah satu alasan terbesar hubungan diplomatik Turki-Amerika telah semakin teruk dan hubungan baik dengan Rusia merupakan jalan keluar untuk Turki.

Turki dan Rusia telah terlibat dalam pembicaraan mengenai kerjasama Turki dengan Rusia di sektor pertahanan sejak Ogos 2016.

S-400 adalah sistem peluru berpandu jenis pertahanan generasi baru buatan Rusia, yang setakat ini hanya dijual kepada China dan India.

Tahun lalu, China dan India menandatangani sebuah kesepakatan antara pemerintah untuk pengadaan empat eksperimen sistem peluru berpandu jenis S-400 buatan Rusia. Turki akan menjadi negara anggota NATO pertama yang membeli sistem persenjataan tersebut.

Sumber : RakyatSejagad

P.S. 1 – Kantoi MENGANDUNG, Pelajar STPM Kongsi Kisah Buat ‘PROJEK’ Di Sekolah Yang Buat Ramai TERKEJUT !!!
P.S. 2 – [VIDEO] Tak Tahan Jadi Mangsa R0G0L Ayah Tiri. Gadis Gantung Diri Secara Live MENGGEMPARKAN Dunia !!!
P.S. 3 – “Mungkin Sebab Rupa Saya Sama Dengan Ibu” 4 Tahun Jadi KEKASIH Ayah…Ayah PUNCA Aku Hamil 6 Bulan !!!
P.S. 4 – Lepas Roomate Aku Keluar Jumpa Pakwe Malam Tu, Aku Terus Tido. Dalam Gelap Aku Rasa Ada Orang PEGANG Tangan Aku Dan…
P.S. 5 – “Kena Tunggu Bisul MASAK Baru PICIT” Doktor DEDAHKAN Amalan Tunggu Bisul “MASAK” Boleh BAHAYAKAN Kesihatan !!!

Tags: , , , ,

Category: KISAH DUNIA

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *