Al Aqsa Terus PANAS !!! KEMARAHAN Erdogan MEMUNCAK. Tindakan Telefon Presiden Israel Buat Ramai TERKEJUT !!!

| July 25, 2017 | 0 Comments

Al Aqsa Terus PANAS !!! KEMARAHAN Erdogan MEMUNCAK. TindakanTelefon Presiden Israel Buat Ramai TERKEJUT !!! | Kesabaran Presiden Turki Recep Tayyip Erdogan tampakya sudah habis bertolak ansur dengan negara Israel atas Masjid Al Aqsa. Ia dilaporkan telah melakukan panggilan  melalui telefon dengan Presiden Israel Reuven Rivlin dan peringatkan insiden di Masjid al-Aqsa.

Gambar Sekadar Hiasan : Sumber : Google Images

Seperti diketahui, situasi di Masjid al-Aqsa semakin tegang dalam beberapa hari terakhir akibat keputusan pemerintah Israel menutup Masjid Al-Aqsa itu pada ketika ini.

Menurut dailysabah.com, Kamis (20/7), Erdogan menegaskan  korban nyawa dari kalangan umat islam dan juga pembatasan yang dilakukan di Al-Aqsa adalah serius  dari pemerintah Turki. Sekatan yang dilakukan Israel di Masjid Al-Aqsa.

Al-Aqsa tidak dapat menerima umat Islam ketika ini. Mereka harus dibenarkan memasuki al-Aqsa tanpa sekatan,ini kerana kebebasan beragama dan beribadah.

Menanggapi peringatan dari Presiden Turki Erdogan tersebut, Rivlin berusaha meyakinkan Erdogan, bahwa tindakan keamanan untuk menempatkan alat pengesan logam dan sekatan jemaah untuk memasuki al-Aqsa dilakukan demi tujuan keamanan. Dia berusaha meyakinkan Erdogan, bahwa tidak akan ada perubahan status di Masjid al-Aqsa dan bahawa kebebasan beragama tidak akan dilangkaui.

Selain melakukan perbualana dengan Rivlin, Erdogan juga diketahui melakukan perbualan dengan Presiden Palestin iaitu Mahmoud Abbas. Dalam pembicaraan dengan Abbas, Erdogan menyatakan keprihatinan atas perkembangan situasi di Israel, kota tempat Masjid al-Aqsa.

“Setiap sekatan terhadap umat Islam yang memasuki Masjid Al-Aqsa tidak dapat diterima. Perlindungan umat Islam Palestin dan kesucian Islam Al-Quds (Israel) dan Al-Haram al-Sharif (Masjid al-Aqsa) penting bagi seluruh dunia Muslim,” kata Erdogan.

Sementara itu, pada gilirannya Abbas meminta Erdogan untuk mendesak AS agar memberi tekanan pada Israel, sehingga mencabut langkah pembatasan bagi kaum Muslim di Masjid al-Aqsa. (republik.in)

Sumber : Rakyatsejagad

P.S. 1 – Kantoi MENGANDUNG, Pelajar STPM Kongsi Kisah Buat ‘PROJEK’ Di Sekolah Yang Buat Ramai TERKEJUT !!!
P.S. 2 – [VIDEO] Tak Tahan Jadi Mangsa R0G0L Ayah Tiri. Gadis Gantung Diri Secara Live MENGGEMPARKAN Dunia !!!
P.S. 3 – “Mungkin Sebab Rupa Saya Sama Dengan Ibu” 4 Tahun Jadi KEKASIH Ayah…Ayah PUNCA Aku Hamil 6 Bulan !!!
P.S. 4 – Lepas Roomate Aku Keluar Jumpa Pakwe Malam Tu, Aku Terus Tido. Dalam Gelap Aku Rasa Ada Orang PEGANG Tangan Aku Dan…
P.S. 5 – “Kena Tunggu Bisul MASAK Baru PICIT” Doktor DEDAHKAN Amalan Tunggu Bisul “MASAK” Boleh BAHAYAKAN Kesihatan !!!

Tags: , , , ,

Category: KISAH VIRAL

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *