Satu Pertandingan. Gadis Ini Buat Pengakuan Peluk Islam Di Depan Juri !!! Puncanya Buat Ramai MENANGIS !!!

| May 9, 2017 | 0 Comments

Satu Pertandingan. Gadis Ini Buat Pengakuan Peluk Islam Di Depan Juri !!! Puncanya Buat Ramai MENANGIS !!! | Seorang gadis mualaf masuk Islam dalam pertandingan Pencarian Gadis Shampoo Muslimah di Yogyakarta pusingan kedua sekita jam 1 tengahari tadi.Sebanyak 20 peserta terpilih bakal menunjukkan baakat yang dimiliki di hadapan dua juri iaitu Nycta Gina dan model berhijab Lulu El Hasbu.

 Salah satu peserta itu ialah Amrita Saraswati Dewi Rahma Widhi.selain beliau turut menunjukkan bakat nyanyiannya yang merdu kepada juri.Kedua-dua juri juga memuji kelunakan suaranya yang mendayu-dayu.

Selepas dikritikan selesai,juri bertanya tentang punca Amrita bertudung.Apa yang dijawab sangat mengejutkan.Saya berminat tentang Islam sejak sekolah rendah lagi.Amrita meceritakan saat beliau berminat memeluk Islam ketika melihat ibunya solat..

Saat melihat ibunya solat ketika itu.Pada tarikh 19/3/2017 ketika sesi pemilihan pertama pertandingan ini di Yogyakarta.Hati saya mula terdetik untuk peluk agama Islam.

Kemudian mereka menjemput Ibu Amrita ke pentas.Ibu Amrita menceritakan bagaimana Amrita berminat memeluk Islam.Setiap kali solat,Amrita selalu berada dibelakang saya dan menangis.Perasaan ingin tahu Amrita suka bertanya.Ibu kenapa perlu solat?Kenapa ibu selalu berpakaian putih?Dari situ bermula titik tolak Amrita untuk mengenal Islam.Dia memberitahu,ayah seorang beragama Kristian.

Ketika masuk darjah 4 ketika sekoalah,saya mengambil keputusan mempelajari agama Islam.Amrita memeberitahu saya mahu mengikuti solat sperti ibu.Berlinang air mata ibu dan air mata juri.

Ibu Amrita menceritakan peribadi anaknya,seorang yang baik dan membantu menjual.Hubungan antara ayah telah lama terpisah.Suasana menjadi lagi sebak apabila Amrita menyanyi sebuah lagu yang bertajuk “Mama” untuk ibunya.

  Sumber : Rahmi Anjani

Tags: , , , ,

Category: KISAH VIRAL

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *